Lag dine egne knekkebrød
Disse müsliknekkebrødene er supre snacks ved siden av en kopp med varm drikke når du har kommet deg inn fra høstkulden. Müsliknekkebrødene holder seg lenge i en kakeboks, og er derfor alltid klar til å settes frem.
Et høyt fiberinnhold samt fett (av den sunne typen) og protein fra kjerner/nøtter bidrar til å stabilisere blodsukkeret i tillegg til at godbitene metter godt.
Müsliknekkebrød
(Gir ett brett, dersom du har varmluftsovn kan du doble porsjonen og steke to brett samtidig)
- 2 dl grovt mel
- 2 dl havregryn
- 2 dl 4-kornblanding
- 1 dl solsikkekjerner eller hakkede nøtter
- 10-15 tørkede aprikoser (evt. rosiner)
- 2 epler
- ca. 1,2 dl vann
- krydder; 1 ss kardemomme, 1 ss kanel
- 2 ss smaksnøytral olje, feks. rapsolje (siden knekkebrødene stekes på under 180 grader er kaldpresset olje det aller sunneste å bruke.)
Sett ovnen på 100 grader, varmluft hvis du har.
Kjør eple i blender sammen med litt av vannet eller rasp/finhakke eple. Bland alle tørre ingredienser, tilsett vann og eple. Rør alt sammen til en jevn masse.
Smør massen utover på et bakepapir i en langpanne. Stek i ovnen i 10 minutter, skjær deretter i passelige stykker, og sett dem tilbake i ovnen for videre steking i cirka 50 minutter (total steketid cirka 60 min.) Siste steking kan gjerne være på rist for sprøest mulig resultat. Dersom du ikke har varmluftsovn, ha en sleiv i ovnåpningen for å få luftgjennomstrømning ut av ovnen.
Server alene eller med brunost eller hvitost.