Lag ditt eget tacokrydder
Vanlig tacokrydder inneholder gjerne unødvendig mye sukker, salt og andre tilsetningsstoffer. Derfor er det både billigere og sunnere å lage sitt eget tacokrydder – og det er sannelig ikke vanskelig heller!
Hvis du vil gjøre det på den skikkelig mexicanske måten kan du tørke en chili, knuse den med en morter og bruke det i krydderet, og ha resten på et annet glass som du kan bruke som erstatning for salt og pepper. Vi bare nevner at den sterkeste chilien i verden heter Carolina Reaper, men du kommer langt med en vanlig chili som du får i grønnsaksdisken i dagligvarebutikken.
Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder
- 1-2 ts chilipulver eller cayennepepper (tilpass mengde etter hvor sterk smak du ønsker)
- 1-2 ts tørket chili eller chiliflak (tilpass mengde etter hvor sterk smak du ønsker)
- 2 ss paprikapulver
- 2 ss oregano
- 1 fedd revet hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
- 1 ss salt (helst havsalt eller maldonsalt)
- 2 ts kvernet sort pepper
- 2 ss malt spisskummen
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen og hell det over i et lufttett glass. Når du skal lage taco kan du beregne cirka to spiseskjeer til 400 gram kjøttdeig og 1 dl vann.