Lag naturlig fargede egg du også!
I påsken har man ofte tid til kreative aktiviteter og testing av råvarer på kjøkkenet. Siden vi jobber med så mange flotte råvarer hver dag ønsket vi å eksperimentere med å lage naturlig fargede egg! La barna velge ut råvarene, finn frem kjeler, skjærebrett og egg, og lek i vei!
Finn frem de grønnsakene og det krydderet som gir mye farge. I denne oppskriften har vi brukt rødbeter, rødkål, spinat og gurkemeie. Kok ønsket mengde egg i ca. 10 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Kutt rødbetene og rødkålen i biter, og riv spinaten i biter. Kok opp ca. 5 dl vann med 2 spiseskjeer eddik i hver kjele (bruk forskjellige kjeler til de ulike fargene). Ha rødbetene i den ene kjelen, rødkålen i den andre kjelen, spinaten i den tredje kjelen og 2-3 spiseskjeer gurkemeie i den fjerde kjelen. La grønnsakene og krydderet småkoke i kjelene i ca. 30 minutter. Avkjøl fargevannet, legg eggene i kjelene (pass på at de er dekket med vann), og la de stå over natten.
Påskeeggene gjør seg utmerket som dekor på påskebordet! Hvilken farge likte du best?