Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche
Langos er en Ungarsk matrett som egentlig inneholder kokt, most potet, men denne varianten med pizzabunn, toppet med bacon og ferske kantareller, er minst like god.
Til 2 porsjoner trenger du:
- ½ purre
- 100 g bacon
- 200 g kantareller
- olje til steking
- salt og pepper
- 200 g ferdighevet pizzadeig
- 50 g parmesan
- kruspersille
- 150 g crème fraîche
- ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
- Skyll og kutt purren i skiver. Skjær baconet i terninger. Børst kantarellene fri for jord, og del de største i mindre biter.
- Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren og baconet i 3–4 minutter, til løken er blank. Tilsett kantarellene, og stek dem til de er gylne. Smak til med salt og pepper. Sett bacon- og soppblandingen til side.
- Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Strekk ut pizzadeigen til ønsket tykkelse med hendene, og legg deigen i den varme stekepannen. Stek deigen på en ene siden i 3–4 minutter, til den er gyllen. Snu pizzadeigen, og stek den på andre siden i 2–3 minutter, til deigen er gyllen og sprø.
- Skjær parmesanen i tynne skiver, eller riv den på et rivjern. Skyll og finhakk persillen.
- Legg langosen på en skjærefjøl eller tallerken, og topp med bacon- og soppblandingen. Fordel crème fraîchen over, og topp med parmesanen, persillen og litt olivenolje.
Tips! Langos er perfekt turmat til når du får lyst på noe ekstra godt, men mangler ovn. Langos kan tilberedes både på primus eller over åpen ild.
Prøv også oppskriften vår på kremet risoni med kantareller.