Muffins med norske epler!
Denne oppskriften minner om en deilig eplekake i muffinsform. Med saftige norske epler blir dette en garantert hit hos store og små. Her på kontoret var det kamp om muffinsene, det blir det nok hjemme også! Oppskriften er beregnet til 8-12 amerikanske muffinsformer (store former). Mengden i hver muffinsform varierer etter hvor store du ønsker dem. De tar ca. 20 minutter å lage, og steketiden er på 25-35 minutter.
Ingredienser
- 375 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
- ½ ts natron
- 1 klype muskatnøtt (bruk rivjern)
- ½ ts kanel
- 165 g sukker
- 2 ss vaniljesukker
- 2 store egg
- 2,5 dl helmelk
- 125 g mykt smør, eller lett varmet opp
- 2 gode epler (kuttes opp i små terninger)
- 100 g hvit sjokolade (hakket opp i små biter)
- 50 g valnøtter (hakket opp i små biter)
Til pynt og topping
- 1 ss melis drysses over ved fin sil
- 1 eple kuttet opp i små biter, drysses over muffinsene
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader.
- Miks sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Hakk opp epler, nøtter og den hvite sjokoladen.
- Visp eggene lett sammen med melk.
- Ha mykt smør, melken og eggene sammen med det tørre og bruk en tresleiv til å røre.
- Rør til slutt inn eplebiter, nøtter og hvit sjokolade.
- Fordel blandingen i 8-12 muffinsformer. Husk at deigen kommer til å heve seg en god del.
- Stek muffinsene nederst i ovnen i ca. 25-35 minutter.
- La dem avkjøles i formen i minst 10 minutter før du tar dem ut eller skal spise dem.