Oppskrift: Ovnsbakt lyr med blomkålpuré og sauce vierge
Fisk til middag i dag? Da bør du prøve denne oppskriften! Enkel, rask og sunn. Og ikke minst; fantastisk god! Bruk gjerne torsk, sei eller annen hvit fisk om du ikke får tak i lyr. Funker ypperlig med laks, også!
Prøv også: Mangodressingen du MÅ prøve til kylling!
Ingredienser (til 4 porsjoner):
- 1 stk sjalottløk
- 1 stk blomkål
- 1/2 boks creme fraiche
- 1 glass kapers
- ca 800 g lyrfilet (evt. sei/torsk)
- 4 stk tomater
- ca 800 g poteter
- 1/2 bunt vårløk
- 4 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 2 liter vann
- pepper
- salt
Få råvarer og oppskrifter til lignende middager på døren – prøv i dag!
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 220 grader, og sett 2 l vann på kok i en kjele.
- Kok ca 800 g poteter i en annen kjele i ca 20 minutter.
- Del 1 stk blomkål i to, kutt vekk bladene, og del i mindre buketter.
- Kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter.
- Finhakk 4 stk tomater og 1 stk sjalottløk, og bland sammen med 1 glass kapers (hell bort oljen det ligger i) og 4 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
- Finhakk 1/2 bunt vårløk og sett til side.
- Kutt ca 800 g lyrfilet (evt. sei/torsk) i porsjonsstykker.
- Ha over i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og bak i ovnen i ca 10 minutter.
- Sil vannet av blomkålen, og kjør den til en grov puré sammen med 1 ss smør og 1/2 boks creme fraiche med en stavmikser eller i en blender.
- Smak til med salt og pepper.
- Sil vannet av potetene, og vend inn finhakket vårløk og litt grovkvernet pepper, eventuelt vanlig svart pepper.
- Server ovnsbakt lyrfilet med sauce vierge, blomkålpuré og poteter.