Ovnsbakt lakserygg med ertekrem og eple- og myntesalsa
Laks er en kjær favoritt for mange, men har du prøvd å servere den sammen med eple- og myntesalsa? Med denne oppskriften kan du diske opp en lekker, fargerik og velsmakende forrett på bare 20 minutter!
Til 4 porsjoner
Ingredienser
- 300 g lakserygg
- 200 g frosne erter
- 4 stk reddiker
- 50 g ertespirer
- 1 stk grønt eple
- 2 ss finhakket fersk mynte
- Saften fra ½ lime
- ½-1 dl melk
- 1 ss smør
- Olivenolje
- Salt
Fremgangsmåte
Ovnsbakt laks: Sett stekeovnen på 80 grader. Legg laksen i en ildfast form, og stek den i ovnen i ca. 20 minutter, eller til kjernetemperaturen er på ca. 45 grader.
Ertekrem: Kok ertene i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell deretter av vannet, og kjør ertene til en glatt krem i en blender eller med en stavmikser, sammen med ½-1 dl melk. Start med en liten mengde melk, og spe på til ertekremen har ønsket konsistens.
Eple- og myntesalsa: Kutt eplet i små terninger, og ha epleterningene i en skål. Vend inn mynten, 6 ss olivenolje og limesaften. Smak til med salt.
Servering: Skjær den ferdigstekte laksen i fire omtrent like store stykker. Kutt reddikene i tynne skiver. Fordel ertekremen utover fire tallerkener, og legg ett fiskestykke midt på hver tallerken. Ha over eple- og myntesalsasen, topp med reddikskivene og ertespirene, og server!
Les her hvordan du dyrker ertespirer.