Persisk gryte perfekt i høstkulden!
Fra vår konkurranse i høst der våre kunder og engasjerte følgere på Facebook sendte inn oppskrifter til Adam og menyteamet hadde vi tre vinnere. En av disse var Juni Dahl med sin spennende, persiske gryte. Vi synes denne var kanongod på smak, og ønsker å dele den med dere!
Persisk gryte med hvitløk, chili og ingefær
Ingredienser
- Essenzaris
- Gul løk
- Gul paprika
- Hvitløksfedd
- Ingefær
- Kjøttdeig
- Rød chili
- Sopp
- Stangselleri
- Tomat
- Karripulver
- Olje
- Pepper
- Salt
- Tørket oregano
- Tørket persille
Slik gjør du
- Kok 3 dl essenzaris i 6 dl vann i 12-14 minutter.
- Finhakk 2 stk gul løk, 1 bit ingefær og 1 stk rød chili, og press 2 stk hvitløksfedd. Stek i en kjele på høy varme med 1 ss olje i 5-6 minutter sammen med ca 600 g kjøttdeig.
- Kutt 1 boks sopp, 1/2 bunt stangselleri og 4 stk tomat i grove biter, og stek sammen med kjøttdeigen i ca 4 minutter.
- Krydre med 1 ts karripulver, 1 ts tørket oregano og 1 ts tørket persille, og ha på 3 dl vann. Kok på middels varme i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Server persisk gryte med ingefær, chili og hvitløk.
Adam og menyteamet ønsker dere alle en god middagsuke!