Pinnekjøtt og løksuppe servert med ostegratinert toast

Julemiddager betyr ofte rester. Vi i Adams Matkasse er opptatte av at man skal kaste minst mulig mat, og har derfor laget noen oppskrifter der alt fra beinrester fra pinnekjøtt til kokte poteter får nytt liv.

Løksuppe
Gul løk, 6 stk
Soyasaus, ½dl
Beinrester fra pinnekjøtt (helst store bein som er lette å plukke ut)
Smør, 2 ss

1. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor kjele med 2 ss smør til middels høy varme, og stek løken til den har fått en gyllenbrun farge.
2. Tilsett soyasausen, beinrestene og 2 dl vann, og la det koke i ca. 40 minutter på middels varme.

Toast med pinnekjøtt og vårløk
Brødskiver, 2 stk
Gulost, 4 skiver
Pinnekjøtt, 100 g
Vårløk, 2 stilker

1. Sett stekeovnen på 220 grader.
2. Legg to brødskiver med din favorittost på et stekebrett med bakepapir. Stek brettet i ovnen til osten har smeltet.
3. Varm pinnekjøttet med noen spiseskjeer av løksuppen på lav varme.
4. Finhakk vårløken, og bland vårløken sammen med pinnekjøttet.