Hjemmelaget pizzasaus
Det finnes like mange måter å lage pizzasaus på som det finnes bestemødre i Italia. En god pizzasaus skal være balansert og fyldig – men den skal ikke smake så mye at resten av pizzatoppingen blir borte i smaksbildet. Pizzasaus er en kunst, men en kunst det er fullt mulig å mestre.
Vi har alltid pizza på menyen i Adams Matkasse! Bestill en av våre matkasser, og velg retter i neste steg.
Mange av oss tyr kanskje til ferdigsaus i en travel hverdag, men pizzasaus er faktisk utrolig enkelt å lage! Her kan du også justere etter egen smak. Tilsett litt basilikum, for eksempel, eller litt sitronsaft? Prøv vår grunnoppskrift, og lag en stor porsjon! Frys ned i store isbitformer, og ta opp neste gang du skal ha pizzafest. Raskere enn å kjøpe på butikken!
Ingredienser
- 1 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss oregano
- 1 boks hermetiske tomater
- Salt og pepper
- En klype sukker
Sånn gjør du
- Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje.
- Stek løken, hvitløken og oreganokrydderet i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, kok opp, og la det småkoke på lav varme i 3–4 minutter.
- Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper og litt sukker. Tilsett litt vann hvis du synes sausen blir for tykk.