Ponzusaus på 1-2-3
Skal du lage noe godt i helgen? Prøv ponzusaus! Ponzusaus er en asiatisk klassiker som passer godt til fisk og sjømat, kylling og grillmat. Ypperlig til sushi, også!
Prøv også: Bananpannekaker – perfekt søndagsfrokost!
Du trenger:
– 4 ss soyasaus – 1 ts fish sauce – 4 ss riseddik – 5 ss sitronsaft – 2 ts brunt sukker – 1/2 stk finhakket chili – 1 ts finhakket ingefær – 2 ss finhakket vårløk – Et par miniagurk, evt. 1/2 stk agurk
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene utenom agurken i en liten kjele, og kok på lav varme til sukkeret er oppløst. Når den er ferdig kan du sile av grønnsakene om du vil det, eller ha dem med videre i sausen. Knus miniagurkene med baksiden av en kniv, og server med ponzusausen. Avkjøl gjerne sausen i kjøleskap før bruk, da smaker den enda bedre!