Røstipotet med kantarell
Fredrik Kvaløy fra YouTube-serien Nammenam er lidenskapelig opptatt av mat, og vi i Adams Matkasse er stolte av å dele hans fantastiske oppskrift på potetrøsti med kantarell. Vi gleder oss til å servere den på neste søndagsbrunsj, som en deilig siderett til både kjøtt og fisk - eller alene, som en nydelig vegetarrett. Dette er smak av høst på sitt absolutt beste!
Dette trenger du
Til omtrent 4 personer:
- Ca 1 ts klarnet smør
- nøytral olje
- 3 hvitløksfedd
- 3 stilker rosmarin
- 700 g kokefaste poteter
- 200 g kantarell
- 4 ss rømme
- sitronsaft
- flaksalt og pepper
Dette gjør du
- Rasp potetene grovt.
- Varm opp en jernpanne til middels høy varme. Ha litt olje og ca 1 ts klarnet smør i panna.
- Grovhakk rosmarinen, og ha den i panna. Knus hvitløksfeddene, og ha dem i panna også.
- Ha den raspede poteten i den varme panna med smør, hvitløk og rosmarin. Ikke rør den, ikke press den ned – la det hele steke i omtrent 4 minutter. Ha i litt mer klarnet smør, og la det smelte.
- Når potetrøstien er ordentlig gyllen og sprø på bunnen, snu den som en pannekake, og stek den på den andre siden i omtrent 3 minutter. Løft potetrøstien over på et fat.
- Børst kantarellene fri for jord, og ha dem i en panne på middels høy varme. Krydre med litt pepper. Stek kantarellene uten å røre i dem i omtrent 2 minutter.
- Ha i litt smør, og vend soppen i det smeltede smøret. Smak til med litt flaksalt, og skru ned varmen. Stek soppen til den er gyllen.
- Topp røstipotetene med den stekte soppen, og topp med rømme og litt sitronsaft.
(Du kan enten kjøpe ghee fra butikken, eller lage det selv. For å klarne smør, smelt smør i en liten kjele på svak varme. Du vil se at melkeproteinene faller til bunnen – det er det hvite som danner seg i bunnen av kjelen. Hell det klare, blanke smøret over i en skål, pass på å ikke få med noe av de hvite melkeproteinene. Det du har i skålen er klarnet smør!)
Vil du ha flere av Fredriks oppskrifter? Her får du oppskriften på hans sicilianske tunfiskrøre!
Her kan du lese Adams topp 5 potettips.