Potetvafler med sjømat, rømme, dill og rødløk

En sikker vinner når man får gjester på besøk er å sette sammen en rask vaffelrøre. Vil du virkelig imponere kan vi anbefale deg å lage vafler med poteter servert med gode kilder til omega 3 som laks og rogn. Dette hever vaffelserveringen til et nytt nivå, og du får i deg viktige næringsstoffer samtidig.

Ingredienser:

400 g mandelpoteter

100 g smør

2 stk egg

4 dl kulturmelk

1 dl helmelk

100 g hvetemel

50 g rugmel

0,5 ts salt

1 stk rødløk

1 stk sitron

fersk dill

100 g reker

1 glass rogn (lodderogn, rognkjeksrogn, løjrom)

200 g røykelaks/gravlaks

1 boks rømme

  1. Legg potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, skru varmen ned til middels, og la potetene trekke i vannet i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Smelt smøret i en kjele.
  3. Vaffelrøre: Bland sammen eggene, kulturmelken, helmelken, hvetemelet, rugmelet, saltet og det smeltede smøret i en bolle.
  4. Sil vannet av potetene, og mos dem godt sammen med en gaffel eller en stavmikser. Vend potetblandingen inn i vaffelrøren.
  5. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek potetvaflene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
  6. Finhakk rødløken og kutt sitronen i båter.
  7. Server potetvaflene med rødløken, dillen, rognen, rekene og røykelaksen, og server sitronbåtene og rømmen ved siden av.