Potetvafler med sjømat, rømme, dill og rødløk
En sikker vinner når man får gjester på besøk er å sette sammen en rask vaffelrøre. Vil du virkelig imponere kan vi anbefale deg å lage vafler med poteter servert med gode kilder til omega 3 som laks og rogn. Dette hever vaffelserveringen til et nytt nivå, og du får i deg viktige næringsstoffer samtidig.
Ingredienser:
400 g mandelpoteter
100 g smør
2 stk egg
4 dl kulturmelk
1 dl helmelk
100 g hvetemel
50 g rugmel
0,5 ts salt
1 stk rødløk
1 stk sitron
fersk dill
100 g reker
1 glass rogn (lodderogn, rognkjeksrogn, løjrom)
200 g røykelaks/gravlaks
1 boks rømme
- Legg potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, skru varmen ned til middels, og la potetene trekke i vannet i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Smelt smøret i en kjele.
- Vaffelrøre: Bland sammen eggene, kulturmelken, helmelken, hvetemelet, rugmelet, saltet og det smeltede smøret i en bolle.
- Sil vannet av potetene, og mos dem godt sammen med en gaffel eller en stavmikser. Vend potetblandingen inn i vaffelrøren.
- Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek potetvaflene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Finhakk rødløken og kutt sitronen i båter.
- Server potetvaflene med rødløken, dillen, rognen, rekene og røykelaksen, og server sitronbåtene og rømmen ved siden av.