Prøv rabarbra- og tomatkompott til grillmaten
Sesongens rabarbra er endelig her! Denne enkle og smakfulle oppskriften på rabarbra- og tomatkompott må du prøve til grillmaten. Ønsker du å bruke rabarbra- og tomatkompotten som syltetøy eller til dessert? Følg samme fremgangsmåte, men dropp løken!
Ingredienser
4 tomater 2 rabarbrastenger 1/2 gul løk 2 ss olivenolje 1 dl vann 2 ss sukker salt
Slik gjør du:
Skjær tomatene og rabarbrastengene i små biter, og finhakk løken. Varm opp en liten kjele til middels/høy varme med olivenolje, og stek løken til den er blank. Tilsett deretter tomat, rabarbra, vann og sukker, og la blandingen småkoke i ca 10 minutter til du får en kompott (syltetøy-konsistens). Koketiden kan variere med størrelsen på grønnsaksbitene. Smak til med litt salt før servering.