Røkelaks med vårprimører, revet egg, ertespirer og urtevinaigrette
Hvor deilig er det ikke å kunne komponere en smaksrik og fargerik salat av friske grønnsaker og hjemmedyrkede ertespirer? Polkabeten har et unikt mønster i rosa og hvitt som virkelig setter farge på denne retten sammen med asparges og gulrøtter i løvtynne skiver. Kuttingen av grønnsakene krever litt tålmodighet, men resultatet vil bli fantastisk.
Du trenger:
- 20 skiver røkelaks
- 4 hardkokte egg
- 50 g ertespirer (også kalt ertekarse)
- 8 stk reddiker
- 8 stk asparges
- 2 stk minigulrøtter
- 1 stk nepe
- 1 stk minipolkabete
- 1 ss finhakket dill
- 1 ss finhakket persille
- ½ ts dijonsennep
- 1 ts finhakkede kapers
- 2 ss sitronsaft
- 8 ss olivenolje
- 1 ts honning
- Salt
Slik gjør du det:
- Kutt reddikene, aspargesene, gulrøttene, nepen og polkabeten i så tynne skiver som mulig.
- Urtevinaigrette: Bland sammen dillen, persillen, olivenoljen, sitronsaften, kapersen, dijonsennepen og honningen. Smak til med salt og pepper.
- Bland grønnsakene sammen med urtevinaigretten.
- Fordel røkelaksskivene utover fire tallerkener og fordel grønnsakene på toppen laksen. Riv ett egg over hver tallerken med et rivjern. Topp tallerkenene med ertespirene og server!
Tips: Bruk et mandolinjern eller en ostehøvel til å kutte grønnsakene!
Les her hvordan du dyrker ertespirer.