Rosenkålsalat med appelsin, tranebær og hakkede hasselnøtter
En varm rosenkålsalat er smakfullt tilbehør til mange av julens festmåltider, og passer like godt til ribba eller skinkesteken som til et vegetarisk julebord. Appelsin og tranebær tilfører de gode julesmakene og hasselnøttene gir salaten en god krønsj.
Ingredienser:
- 800g rosenkål
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 stk appelsiner
- 1 ss honning
- 2 ss olivenolje
- ½ stk sitron
- 1 neve tranebær
- 20 g hasselnøtter
- Gressløk
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Rens rosenkålen, og del dem i to. Skrell hvitløksfeddene, og del dem i to. Fordel rosenkålen og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Bak rosenkålen og hvitløken i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Del appelsinene i fileter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og varm appelsinfiletene forsiktig i stekepannen. Press over saften fra det som er igjen av appelsinen. Vend inn 1 ss honning, 2 ss olivenolje og saften fra ½ sitron. Vend appelsinfiletene og vinaigretten inn i rosenkålsalaten.
- Grovhakk hasselnøttene og gressløken, og topp rosenkålsalaten med hasselnøttene, gressløken og tranebærene ved servering.
Vil du lage en grønn julemiddag? Her finner du oppskrift på sopp- og linsestek.