Rotgrønnsaker – månedens smak i november
November. Gradene kryper nedover, regnet blir vår faste følgesvenn og nakne greiner slår taktfast mot vinduet. Men alt er ikke grått. Dyprøde rødbeter, knalloransje gulrøtter, gylne poteter og stripete polkabeter. Alle disse fargesprakende rotgrønnsakene finnes også.
De norske rotgrønnsakene er blant de mest smaksrike vi har, og med få grep blir de høstens beste tilbehør.
Tenk bare: ovnsbakte beter til lammesteken. En kraftig velduftende gulrotsuppe, eller hva med en gresskarsaus til pastaen? I november vil vi gi rotgrønnsakene den oppmerksomheten de fortjener, og vise hvor enkelt det er å imponere med disse vakre, tradisjonsrike råvarene.
I våre matkasser bugner det av sesongens råvarer, så klikk deg inn og la deg friste av rettene du kan legge til i din matkasse.
Eller la deg inspirere av noen av oppskriftene våre her på bloggen. Hva med appelsin- og honningglaserte gulrøtter, eller saltbakt sellerirot. Du finner også oppskrift på en himmelsk jordskokksuppe som du kan imponere med på en mørk høstkveld.