Saftig sitronmarinert kylling med grillet asparges
Denne grillretten vil plassere deg på tronen som grillkonge! Med en fantastisk marinade og godt tilbehør, briljerer kyllingen her. Slå opp parasollen og finn frem solfaktoren – her blir det grillfest! Les også: Imponer med hjemmelaget paprikasaus med kotelettene!
Ingredienser for 4 porsjoner:
- 1 pakke kyllingbiff
- 2 bunter asparges
- 800 g poteter
- 1 pakke revet parmesan
- 4 hvitløksfedd
- 2 rødløk
- 1 beger seterrømme
- 1 sitron
- 2 ss sitronpepper
- 1 spisskål
- 2 tomater
- 4 ss akasiehonning
- aluminiumsfolie
- 2 ss dijonsennep4 ss olivenolje
- solsikkeolje
- salt
- pepper
- 8 ss soyasaus
Les også: Lun og lett pastasalat – perfekt for varme sommerdager!
Ingredienser:
- Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får en grillsone med direkte varme og en med indirekte varme. Sett stekeovnen på 220 grader.
- Skjær potetene i båter, og ha i en ildfast form. Vend inn litt solsikkeolje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Bland soyasaus, akasiehonning, dijonsennep, finrevet skall fra 3/4 av en sitron, sitronpepper, litt solsikkeolje og pepper godt sammen i en bolle. Fordel marinaden over kyllingen og la den trekke til seg smakene i 15–20 minutter.
- Grill den marinerte kyllingen over direkte varme i 3–4 minutter på hver side. Flytt kyllingen over til et sted på grillen med indirekte varme og grill videre i 8–10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Finsnitt spisskålen, skrell og finsnitt rødløken, skrell og finhakk hvitløksfeddene og del tomatene i terninger. Bland grønnsakene sammen med rømme, parmesan, olivenolje, litt salt og pepper. Fordel blandingen på et ark av aluminiumsfolie, pakk godt sammen og grill over indirekte varme i 10–15 minutter.
- Kutt bunnene av aspargesene. Grill de over indirekte varme i 2–3 minutter og ha dem over på en tallerken. Ha over litt olivenolje, salt, pepper og saften fra 1/4 sitron før servering.