Sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner
Nå er skreien på sitt beste! Prøv denne smakfulle retten fra Inspirasjonskassen, perfekt til både hverdag og helg.
Ingredienser: 2 personer
- 250 g jordskokk
- 400 g poteter
- 1/2 stk kinesisk hvitløk
- 350 g skreifilet
- 1/3 stk sitron
- 1 pakke chorizo
- 1/2 pakke bladpersille
- 1 pakke pinjekjerner
- 1 dl melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
- bakepapir
Slik går du frem
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell jordskokken og kutt den i terninger. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek jordskokken i 3-4 minutter, til den får en gyllen farge. Tilsett 4 dl vann, og la jordskokken koke i 10-15 minutter.
Ovnsbakte potetskiver: Kutt potetene i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetskivene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 18-20 minutter.
Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper og saft fra sitronen. Stek formen i ovnen, over potetene, i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skjær chorizoen i strimler, og finhakk bladpersillen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i et lite minutt. Ha chorizoen i pannen, og stek videre i 2-3 minutter. Skru ned til lav varme, tilsett bladpersillen og 2 spiseskjeer olivenolje, og stek videre i et lite minutt.
Jordskokkpuré: Sil vannet av jordskokken, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 spiseskje smør med en stavmikser. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.