Sitronbakt torsk med smørsaus, potetmos og rosenkål
Sitronbakt torsk med smørsaus og stekt rosenkål er en velsmakende rett som er bra ut og er enkel å lage. Finhakket, fersk gressløk gir retten et pent utseende og en friskere smak.
Til 4 personer Tid: 30-35 minutter
Ingredienser:
- 800 g mandelpoteter
- 400 g rosenkål
- 125 g smør + 1 ss
- ½ stk sitron
- 650 g torskefilet
- 3 dl matfløte
- 1 liten bunt fersk gressløk
- 2 dl melk
- Salt
- Pepper
- Olje
Heller lyst på laks? Prøv kundefavoritten soyaglasert laks med mangosalat!
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. La potetene trekke på middels varme i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
- Kutt enden av hver rosenkål, og fjern eventuelt stygge blader. Kutt hver rosenkål i to. Skjær 125 gram smør i små terninger. Finriv skallet (kun det gule) fra den halve sitronen på et rivjern. Finhakk gressløken.
- Sitronbakt torsk: Ha fisken i en ildfast form, og vend inn sitronskallet og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
- Smørsaus: Ha fløten i en kjele, kok opp, og la fløten reduseres til ca. 1/3 av den opprinnelige mengden. Skru ned til lav varme, og visp inn smørterningene, litt og litt, til du har en tykk saus. Vend inn den finhakkede gressløken, og smak til sausen med salt, pepper og saft fra sitronen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
- Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek rosenkålene i 3-4 minutter, og krydre med litt salt.
- Potetmos: Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Tips: Bruk en ballongvisp til å piske potetmosen luftig rett før servering!