Skummelt god gresskarsuppe!
Etter at du har laget Halloween-lykter har du både innmat og gresskarkjerner til overs. Det er mye som er godt å lage med gresskar. For eksempel suppe, brød, muffins, chutney og gresskarchips. Her er det bare til å prøve seg frem. Siden et ”Halloween”-gresskar ikke har mye smak kan det være en fordel å blande det sammen med flaskegresskar.
Her har vi en oppskrift på en deilig og lun gresskarsuppe til helgens Halloween-ablegøyer.
Gresskarsuppe med sprø og salte gresskarkjerner til!
Ingredienser
- ca. 650-750 g gresskar
- 2 stk gulrøtter
- 4 ss godt smør
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss raspet ingefær1 ss spisskummen
- 1 ss gurkemeie
- havsalt og pepper (smak til)5 dl vann
- 1 terning kyllingbuljong
- frisk persille eller koriander
- havsalt, chilipepper og olivenolje til gresskarkjernene
Tips til suppen er å erstatte litt av vannet med matfløte eller creme fraiche om du ønsker en litt fyldigere smak. Og server gjerne med gresskarrundstykker eller -brød.
Slik gjør du
Ta innmaten fra gresskaret du har laget Halloween-lykt av og bruk det i suppen. Legg gresskarkjernene på et stekebrett til tørk. Skrell og kutt opp gulrøttene i mindre biter
Varm opp vann med buljong.
Smelt smør i en litt stor kjele, og bland inn spisskummen, ingefær og gurkemeie i den varme oljen. Tilsett finhakket løk og hvitløk i olje- og krydderblandingen. La det småfrese i noen minutter.
Tilsett opphakket gresskar i kjelen. Bland deretter inn buljongvannet og la det småkoke i ca 10-15 minutter, eller til gresskarbitene er møre. Kjør blandingen i en blender (ev. med en stavmikser) til en fin suppe. Smak til med havsalt og pepper.
Bland tørre gresskarkjerner med olje og krydder. Stek i ovnen på 150 grader i ca. 10-15 minutter, eller til de er gyllenbrune.
Server gjerne med frisk persille eller koriander og kanskje noen gresskarrundstykker!