Slik lager du den beste lasagnen Adams Matkasse Aug 6, 2015
Lasagne er nok en av familiens storfavoritter når det kommer til helgekosen. Adam ønsker å dele sin lasagneoppskrift med deg, samt noen ekstra gode tips for en enda mer karakteristisk smak.
Dette trenger du:
- 1 stk løk
- 1 boks hakkede tomater
- 1/2-1 hodesalat
- 1 pakke kjøttdeig (ca. 500g)
- Cirka 200 gram pastaplater
- 100 g revet ost (parmesan, gauda …)
- 1/2 squash
- 3 ss hvetemel
- 1/2 terning kjøttbuljong
- 3 dl melk
- 3 ss smør
- 3 l vann
- muskatnøtt
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- frisk basilikum eller krydder
Slik gjør du:
- Sett 3 l vann på kok i en kjele. Sett stekeovnen på 220 grader.
- Kok ca 200 g pasta i vannet fra punkt nummer 1 i ca syv minutter.
- Skrell og finhakk 1 stykk gul løk, og finsnitt 1/2 stykk squash. Varm opp en kjele til middels/høy varme med litt olje, og stek squash og løk i cirka fire minutter, eller til løken er blank. Ha i 1 boks hakkede tomater, 2 dl vann og 1/2 terning kjøttbuljong, og la det småkoke i omtrent ti minutter. Smak til med salt, pepper og 1 ts basilikum.
- Varm opp en stekepanne til middels/høy varme med litt olje, og stek ca 500 gram kjøttdeig i fem til seks minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha så kjøttdeigen over i tomatsausen.
- Smelt 3 ss smør i en kjele, strø over 3 ss hvetemel og rør godt. Spe på med ca 5 dl melk (litt etter litt). La sausen småkoke i cirka tre minutter til en jevn og tykk saus. Smak til med litt salt, pepper og muskatnøtt (revet).
- Ha lagvis i en ildfast form: Kjøttsaus, pasta, hvit saus, kjøttsaus, pasta, hvit saus. Topp med ca 100 g revet ost, og gratiner i ovnen i cirka 20 minutter.
- Del en halv hodesalat i grove biter, og smak til med litt olivenolje, salt og pepper. Server lasagne med frisk salat.
Det er mye du kan gjøre for å piffe opp lasagnen enda mer:
– Du kan for eksempel bytte lasagneplatene ut med squash i biter. Det har samme effekt, og er perfekt dersom du er ute etter et sunnere og glutenfritt alternativ. – Dersom du vil ha en melkefri lasagne kan du bruke kokosmelk i stedet for vanlig melk. – For øke den italienske smaken på tomatsausen kan du blande inn noen friske urter i sausen, det løfter smaken til nye høyder!