Slik lager du sjokolade på pinne!
Prøv disse supergode sjokoladepinnene! Bruker du ekstra mørk sjokolade trenger det ikke bli så usunt, heller. Du trenger kun små former til å ha smeltet sjokolade i, og en ispinne eller treskje. Smelt sjokolade, ha i formene, tilsett ønskede smaker og en pinne/skje, og la stå kaldt til det har stivnet helt. Pakk inn i celofan, og vips så har du en nydelig vertinnegave!
Du trenger:
- Mørk sjokolade 70%, 200 g
- 2 ss smør/kakaosmør
- Ønskede smaker, f.eks: chili, marshmallows, kanel, ingefær, appelsin, vaniljestang, mint, nøtter
Slik gjør du:
Smelt smør i en skål i et vannbad, og ha deretter sjokoladen i under omrøring. (Ikke la sjokoladen koke, da blir den kornete). Finn frem små former (isbitformer) og pinner, og hell sjokoladeblandingen over. Skal du ha topping tar du det på til slutt. La de stå kjølig i minimum 3 timer før de forsiktig fjernes fra formene og pakkes inn i ønsket innpakking. Tips til servering: Varm opp melk til kokepunktet, ha sjokoladepinnen oppi og rør rundt til du har varm sjokolade – enklere blir det ikke!