Slik lager du superenkel hjemmelaget pesto
De aller fleste tyr til glassene med pesto som man finner i butikken og tenker ikke over at det er superenkelt å lage en minst like god hjemmelaget pesto på egenhånd.
Anbefalt: Kanskje verdens beste hjemmelagde pizza?
Her er oppskriften på klassisk italiensk hjemmelaget pesto med basilikum, parmesan, pinjekjerner og olivenolje.
Dette trenger du for ett glass pesto:
- 1 stor bunt basilikum (1-2 potter fra butikken)
- 2 ss pinjekjerner
- 1-2 dl olivenolje
- 1-2 hvitløksfedd (smak til)
- 1-2 dl parmesan (smak til)
- saften fra 1/2 – 1 sitron (smak til)
- salt
- pepper
Slik gjør du:
Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløksfedd, parmesan, olivenolje og sitronsaft i et litermål eller lignende og kjør sammen med en stavmikser eller i en blender. Spe på med litt ekstra olivenolje om du ønsker en bløtere konsistens. Smak til med litt salt og pepper. Verre er det ikke!
TIPS: Ønsker du en ekstra god pesto kan du riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gyllenbrune før du mikser sammen pestoen.