Slik lager du tradisjonsrik fårikål
Fårikål er muligens det sikreste tegnet på at det er høst i Norge. Fårekjøttet er best om høsten, og har en karakteristisk god smak. Sammen med kål er det husmannskost som fremdeles slår an i 2015. Her har du en tradisjonell oppskrift på fårikål.
Til 4 personer trenger du:
– 1,5 kg hodekål – 1,5 kg fårikålkjøtt – hele pepperkorn – hvetemel – salt – vann
Slik gjør du:
– Del kålen i store, grove biter.
– Legg fårikålkjøtt, kål, 1 ts hele pepperkorn, 1/2 ss hvetemel og litt salt lagvis i en høy gryte i oppgitt rekkefølge. Dekk med vann, og gi det et oppkok. Skru så ned varmen og la det trekke med lokk i ca 2 timer, eller til fårikålkjøttet løsner fra beinet. Ønsker du ikke at kraften jevnes, kan du droppe hvetemel.
Høstens smakfulle fårikål serveres med nykokte poteter.