Smakfull og enkel pasta
En rett som er like enkel å lage som den smaker fantastisk høres kanskje umulig ut. Cacio e pepe er tett opptil nettopp det – den er både enkel å tilberede og svært smakfull. «Cacio e pepe» betyr rett og slett «ost og pepper» på italiensk, og er en klassisk romersk rett som har fått sin renessanse de siste årene. Vi utnytter den sterke smaken i osten for å sette smak på retten, derfor bør du bruke en ost som er lagret så lenge som mulig.
Dette trenger du:
– 400 g spagetti – 1 ss hel pepper – 2 ss smør – 50 gram revet pecorino-ost – 50 gram revet parmesan
Slik gjør du:
Knus pepperet i en morter i cirka ett minutt.
Kok opp rikelig med vann, og ha litt salt i vannet.
Ha spagettien i vannet og rør litt innimellom. Spagettien skal koke halvparten av det som er oppført som koketid.
Mens spagettien trekker smelter du smør i en stekepanne. Tilsett pepperet når smøret har smeltet. Stek i cirka ett minutt.
Ha cirka en desiliter pastavann i stekepannen og kok opp.
Reduser varmen til lav og ha først i pastaen, deretter parmesanosten. Rør osten godt inn til den har smeltet.
Når pastaen er al dente, tilsetter du pecorinoen. Hell over mer pastavann dersom sausen virker tørr.
Ha pastaen i en bolle og server umiddelbart. Ha gjerne nykvernet pepper og eventuelt noe grønt som pynt over retten.