Spicy sitrusskål
Sitrusfruktene i denne desserten er en saftig og spennende smaksopplevelse. Ønsker du en ekstra vri på desserten, kan du presse over noen friske limedråper.
- 1-2 porsjoner
- 1 stk pomelo
- 1 stk grapefrukt
- 1 stk appelsin eller 2-3 klementiner
- ½ stk lime
- 1 ss sesamfrø
- ¼ stk chili
- 2 ss peanøtter
- koriander
- søt chilisaus
- lettrømme
Kutt av toppen og bunnen på pomeloen. Lag et snitt i skallet fra topp til bunn på den ene siden, og riv skallet av. Riv ut båtene fra pomeloen, og ta gjerne av skinnet på båtene.
Perfekt helgefrokost: Pannekaker med bacon
Del appelsinen eller klementinene og grapefrukten i båter. Finhakk korianderen, chilien og peanøttene. Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne på høy varme. Husk å røre jevnlig, slik at frøene ikke svir seg.
Ha pomelo-, grapefrukt- og appelsin- eller klementinbåtene i en stor skål. Dryss over korianderen, peanøttene, chilien og sesamfrøene. Kutt noen skiver fra den halve limen, og legg limeskivene til pynt på toppen. Skvis over saften fra resten av limen hvis du ønsker en syrligere smak. Server med søt chilisaus og lettrømme til, og dypp sitrusbåtene i rømmen og chilisausen.
Visste du at: Pomelo er en ganske stor, pæreformet sitrusfrukt med tykt skall. Den er i familie med grapefrukten, men har en søtere og mindre besk smak. Pomeloen finnes med grønt, gult og rødt fruktkjøtt. Grapefrukt antas å være en krysning mellom pomelo og appelsin. Den har en fremtredende bitter smak, men er samtidig frisk og søt.
Håper det smaker!