Sunne og lette favoritter på grillen!
Kylling passer utmerket på grillen, det samme gjør grønnsaker. I denne oppskriften legger vi både spisspaprika, squash og kylling på grillen. I tillegg varter vi opp med ovnsstekte poteter og kremet sopp. Det kan knapt bli bedre! Les også: Hamburgeren med wow-faktor!
Ingredienser for fire porsjoner:
- 1 pakke kyllingbryst
- 1 pakke aromasopp
- 00 g poteter
- 1 pakke spisspaprika
- 1 squash
- 2 ss hvetemel
- 2 ss smør
- 2 ss soyasaus
- 4 dl vann
- solsikkeolje
- salt
- pepper
Les også: Grillspyd med svinekoteletter, mango og couscous
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 250 grader.
- Skjær potetene i cirka 1 centimeter tykke skiver. Legg potetskivene på et stekebrett og vend dem i solsikkeolje og salt. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til potetskivene er gjennomstekte.
- Skjær soppen i båter. Stek i en stekepanne på høy varme i litt solsikkeolje i 3–4 minutter. Rør inn smør, hvetemel og vann. Smak til med soyasaus og pepper. La blandingen koke i et par minutter til sausen tykner.
- Hvis du ikke skal grille kyllingen kan du hoppe over til neste punkt. Grill kyllingen i 4–5 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Grill paprikaen og squashen i 2–3 minutter på hver side.
- Stek kyllingbrystene på høy varme i litt solsikkeolje i cirka 2 minutter på hver side. Ha kyllingen på stekebrettet med potetene og stek videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Skjær spisspaprikaen i to på langs, og skjær squashen i fire skiver på langs. Vend squashen og paprikaen i litt solsikkeolje, salt og pepper og stek i ovnen med potetene og kyllingen i cirka 5 minutter.
Les også: Imponer med hjemmelaget paprikasaus til kotelettene!