Superenkel sjokoladekrem med fryste bær og kjekssmuler

Denne fyldige og nydelige sjokoladekremen er kjempelett å lage! Vi anbefaler å lage alt kvelden før, slik at desserten er klar til servering dagen etter. Hvem kan vel si nei til hjemmelaget sjokoladekrem med fryste bær midt i uka?

Gir ca. 4 porsjoner

Sjokoladekrem

  • 300 g Dronningsjokolade
  • 6 dl kremfløte
  • 4 eggeplommer
  • ¼ ts salt

Slik gjør du det:

  1. Kok opp ca. 1,5 dl vann i en kjele til vannbad.
  2. Grovhakk sjokoladen og ha den i en stål- eller glassbolle. Sett bollen over vannbadet, og smelt sjokoladen sammen med 1 dl av fløten.
  3. Sett bollen til side når sjokoladen har smeltet, og rør inn eggeplommene og saltet. La sjokoladeblandingen kjøle seg ned til rundt kroppstemperatur.
  4. Pisk resten av fløten til krem, og vend kremen inn i sjokoladeblandingen.
  5. Ha sjokoladekremen i en form på ca. 20 x 20 cm. Sett formen i kjøleskapet, og la den stå i minst 2 timer.

Kjekssmuler

  • 200 g Digestive-kjeks eller liknende
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • ¼ ts salt

Slik gjør du det:

  1. Knus kjeksene til smuler.
  2. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Smelt 2 ss smør i pannen, og ha deretter i kjekssmulene, sukkeret og saltet. Stek smulene til de er gylne.
  3. Ha kjekssmulene over på et fat eller et brett med kjøkkenpapir, og la dem kjøle seg ned.

Fryste bær

  • 125 g blåbær
  • 125 g bringebær
  • 125 g bjørnebær
  • 1 ss melis

Slik gjør du det:

  1. Del blåbærene i to, og del bringebærene og bjørnebærene i fire. Fordel bærene utover et brett, sett brettet i fryseren, og la det stå i minst 2 timer.
  2. Vend melisen inn med bærene rett før servering.