Superenkel sjokoladekrem med fryste bær og kjekssmuler
Denne fyldige og nydelige sjokoladekremen er kjempelett å lage! Vi anbefaler å lage alt kvelden før, slik at desserten er klar til servering dagen etter. Hvem kan vel si nei til hjemmelaget sjokoladekrem med fryste bær midt i uka?
Gir ca. 4 porsjoner
Sjokoladekrem
- 300 g Dronningsjokolade
- 6 dl kremfløte
- 4 eggeplommer
- ¼ ts salt
Slik gjør du det:
- Kok opp ca. 1,5 dl vann i en kjele til vannbad.
- Grovhakk sjokoladen og ha den i en stål- eller glassbolle. Sett bollen over vannbadet, og smelt sjokoladen sammen med 1 dl av fløten.
- Sett bollen til side når sjokoladen har smeltet, og rør inn eggeplommene og saltet. La sjokoladeblandingen kjøle seg ned til rundt kroppstemperatur.
- Pisk resten av fløten til krem, og vend kremen inn i sjokoladeblandingen.
- Ha sjokoladekremen i en form på ca. 20 x 20 cm. Sett formen i kjøleskapet, og la den stå i minst 2 timer.
Kjekssmuler
- 200 g Digestive-kjeks eller liknende
- 2 ss smør
- 1 ss sukker
- ¼ ts salt
Slik gjør du det:
- Knus kjeksene til smuler.
- Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Smelt 2 ss smør i pannen, og ha deretter i kjekssmulene, sukkeret og saltet. Stek smulene til de er gylne.
- Ha kjekssmulene over på et fat eller et brett med kjøkkenpapir, og la dem kjøle seg ned.
Fryste bær
- 125 g blåbær
- 125 g bringebær
- 125 g bjørnebær
- 1 ss melis
Slik gjør du det:
- Del blåbærene i to, og del bringebærene og bjørnebærene i fire. Fordel bærene utover et brett, sett brettet i fryseren, og la det stå i minst 2 timer.
- Vend melisen inn med bærene rett før servering.