Sushibowl – enkelt, sunt og godt!
Sushi er en middagsrett som aldri går av moten. Den aller enkleste måten å lage hjemmelaget sushi på, må uten tvil være sushibowl. Følg oppskriften til Adam – da kan du rett og slett ikke bomme. Tilbehøret kan du selvsagt bytte ut og erstatte med det du selv måtte ønske. Sjekk gjerne hva du har tilgjengelig hjemme i kjøleskapet før du handler inn – her ligger det ofte mye som kan brukes!
Sushibowl
Dette trenger du:
Oppskriften er beregnet til 2 personer. Oppskriften kan enkelt dobles om du ønsker til 4 personer eller flere.
- Basmatiris
- 1 ts sushi su
- 1 agurk
- 1 avokado
- En neve reddiker
- 300 g laksefilet
- En bunt frisk koriander
- Sesamfrø
- Ponzusaus
Dette gjør du:
- Kok opp nok ris til 2 personer og følg fremgangsmåte på pakken. Vend inn 1 ts sushi su rett før servering. Sushi su er en ferdig blanding av sukker, salt og risvineddik.
- Kutt 1 stk agurk i strimler, og skrell og kutt en bunt reddiker i tynne skiver. Del 1 stk avokade i to, fjern steinen, og bruk en skje til å skrape ut avokadokjøttet. Kutt avokadokjøttet i tynne skiver.
- Rist 1 pk sesamfrø i en tørr stekepanne på høy varme i 1-2 minutter, slik at frøene får en gyllen farge. Ha dem over på et kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir.
- Skjær 300 g laksefilet i tynne skiver med en skarp kniv.
- Finhakk en bunt koriander. Ha risen, laksen og grønnsakene fra punkt 2 i en skål eller dyp tallerken. Strø over sesamfrøene og korianderen, og servér med ponzusaus.