Syltede kantareller og rødløk
Er du så heldig at du har funnet mer sopp i skogen enn du klarer å spise opp? Da er kantarell, og annen sopp, perfekt å sylte. Du bevarer smakene, og lar du soppen stå en stund, utvikles faktisk smaken enda mer etterhvert. Her har vi valgt å sylte kantarell sammen med rødløk, men her kan du bruke kreativiteten, og sesongens andre råvarer til å variere.
Til ett stort glass trenger du:
- 1 dl eddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 1 rødløk
- 200–300 g ferske kantareller
Slik gjør du:
- Ha eddiken, sukkeret og vannet i en kjele. Kok det i 3 minutter, til sukkeret er oppløst.
- Skrell og kutt rødløken i båter. Rens kantarellene og riv de største i mindre biter.
- Ha rødløken og kantarellene i den varme syltelaken, og kok opp. La det trekke i 5 minutter.
Server de syltede kantarellene og rødløken i salater, på smørbrød eller som tilbehør til viltmiddagen.
Tips: oppbevar de syltede kantarellene på lufttette glass i kjøleskapet, eller et annet mørkt og svalt sted. Da kan de holde seg lenge, opptil flere uker. Men husk å være nøye med at du bruker helt rene eller steriliserte glass.