Tarte Tatin a la Adam
Tarte Tatin ble skapt ved et uhell, sier ryktene. Den ble laget første gang i 1889 på et fransk hotell, og ble til slutt signaturretten til hotellet. Snakk om hell i uhell! Denne franske herligheten er perfekt når du skal kose deg litt ekstra, for eksempel til 17. mai! Les også: Slik skreller og deler du mango
Du trenger:
Butterdeig:
- 187 g vann
- 5 g salt
- 330 g hvetemel
- 82,5 g usaltet smør
- Karamelliserte epler:
- ca 1/2 kg epler
- 150 g sukker
- 2 ss vann
Slik gjør du:
Lag deig uten smør. Tilsetter deretter grove biter av smør, og bland dette i noen få sekunder. La deigen hvile kaldt i 10 minutter. Brett deigen som en croissant i tre like deler. Kjevle så deigen, og brett i tre deler igjen. Sett deigen til kjøling før hele bretteprosessen gjentas enda en gang.
Karamelliserte epler:
Skrell eplene og kutt i tynne båtskiver. Lag karamell av sukker og vann i en stekepanne, og legg epleskivene fra midten og ut i et takstein-mønster i en sirkel. Kjevle så deigen tynn, og legg den over eplene. Stek dette i stekepannen i ovnen i 15-20 minutter, til deigen er gyllen. Når den er ferdig snur du den over på en tallerken. Server gjerne med kesam, yoghurt eller rømme, og topp med friske mynteblader!
Et lite tips fra menyteamet: Tarte Tatin kan også lages med andre frukter som pærer, ananas og fersken, eller som en smakfull rett med løk, sjalottløk eller tomater.
Lykke til, hilsen fra Adam, Mohamed, Ruben og Malin!