Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli
Norske tomater. Som har vokst seg perfekte i sommerlyset og som sakte har fått lov til å utvikle smak, farg og sødme. Lukten når du fjerner den ferske stilken fra en solmoden, dyp rød tomat. Et lite blaff av lykke.
Å skjære den opp til sommersalaten, dryppe over en svett fruktig olivenolje og toppe med salt og kanskje et basilikumblad. For det er nettopp det. Å bo i et land med kanskje verdens beste råvarer. Da kan det faktisk være så enkelt. Denne måneden hyller vi tomaten, agurken og salaten.
Råvarene som gjør det enkelt for oss å imponere.
Har du tomater som har blitt liggende litt for lenge, kan vi anbefale en hjemmelaget tomatsalsa, med både sødme og litt sting av chili og jalapeno. Eller hva med agurkchips, smaksatt med for eksempel røkt paprika. En litt annerledes og spennende snacks.
Grillet hjertesalat er kjent for mange, men har du prøvd salat med grillet radicchio rosso? Den litt bitre salattypen blir litt rundere og søtere i smaken og kommer virkelig til sin rett da den grilles.
Nyt sommerens overflod av norske, smaksrike råvarer og alt annet en magisk sommer i vårt avlange land har å by på.