Ut på tur i påsken
Påsketid er turtid. Uansett om du er på tur i påskefjellet, i skogen eller ved sjøen, så er det alltid godt med litt deilig turmat. Salater, rundstykker, muffins, supper eller lett grillmat er ypperlig turmat. Vi har samlet noen godbiter til deg!
Tips for en artigere påskefrokost med egg!
Pølser og pinnebrød
Å grille pølser og pinnebrød i påskesolen er en påsketradisjon for mange. Pinnebrød kan lages i mange varianter, og kan stekes både på grillen eller over bålet. Ikke minst er deigen enkel og rask å lage.
Du trenger: (ca. 4 personer)
- 500 g hvetemel (evt. speltmel)
- 2 ts bakepulver
- 4 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 dl nøytral olje
- 2 dl vann
- krydderurter eller en 1/2 potte frisk basilikum
Slik gjør du:
Bland det tørre. Spe med lunket vann og olje til du får en smidig deig. Ha så i krydderurtene eller en halv potte med basilikum, og bland det godt inn i deigen. Del deigen i fire (evt. flere) klumper. Tvinn dem rundt en pinne. Stek brødet på grill eller bål til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Du kan også steke det rundt pølsen, men da bør pølsen ha fått seg en liten omgang på grillen/bålet først. Bruk gjerne andre smakstilsetninger som for eksempel oliven, soltørkede tomater eller sesamfrø.
Suppe på termos – enklere blir det ikke
Du trenger:
- 2 stk gulrot
- ½ stk purreløk
- 300 g kålrot
- 400 g poteter
- 200 g vossakorv
- Salt og pepper
- 5 dl vann
- 1 stk grønnsaksbuljong
Slik gjør du:
Kutt grønnsakene i grove biter og vossakorven i terninger. Kok opp vann og buljong, tilsett resten av ingrediensene og kok til poteten er møre. Smak til med salt og pepper. Ønsker du mer smak kan paprika-, chili- og timiankrydder gi god smak.
Skal du lage muffins? Her er en deilig oppskrift på eplemuffins!