Vegetarpai med brokkoli og fetaost, tomat- og koriandersalat og rømmekolle

I uke 8 får du en nydelig vegetarpai i Sunn og Lett-kassen. Hvis du ikke ønsker å vente så får du oppskriften her:

Ingredienser

  • Brokkoli (1/2 stk)
  • Gul løk (1 stk)
  • Fetaost (1 pakke)
  • Paideig (1 stk)
  • Egg (4 stk)
  • Mozzarella (1/2 pakke)
  • Vårløk (2-3 stk)
  • Tomat (1 stk)
  • Agurk (1/2 stk)
  • Koriander (1 bunt)
  • Rømme (1 beger)

Slik går du frem Sett stekeovnen på 220 grader.

Del brokkolien i små buketter, og grovhakk løken. Skjær fetaosten i små terninger.

Kjevle ut paideigen, og ha den i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen i ovnen i 5-6 minutter.

Visp sammen 4 egg, 1 dl melk, 3 klyper salt og 3 klyper pepper i en skål.

Fordel brokkolien, løken og fetaosten i paiformen, og hell over eggeblandingen. Strø over mozzarellaen, og stek paien i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl paien på en rist i noen minutter før servering.

Tomat- og koriandersalat: Finsnitt vårløken, kutt cherrytomatene i fire, kutt agurken i terninger, og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene og korianderen sammen i en skål, og vend inn litt salt, pepper og olivenolje.

Server med rømmen.

Tips! Mat til overs? Paien smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet!