Vegetarpai med brokkoli og fetaost, tomat- og koriandersalat og rømmekolle
I uke 8 får du en nydelig vegetarpai i Sunn og Lett-kassen. Hvis du ikke ønsker å vente så får du oppskriften her:
Ingredienser
- Brokkoli (1/2 stk)
- Gul løk (1 stk)
- Fetaost (1 pakke)
- Paideig (1 stk)
- Egg (4 stk)
- Mozzarella (1/2 pakke)
- Vårløk (2-3 stk)
- Tomat (1 stk)
- Agurk (1/2 stk)
- Koriander (1 bunt)
- Rømme (1 beger)
Slik går du frem Sett stekeovnen på 220 grader.
Del brokkolien i små buketter, og grovhakk løken. Skjær fetaosten i små terninger.
Kjevle ut paideigen, og ha den i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen i ovnen i 5-6 minutter.
Visp sammen 4 egg, 1 dl melk, 3 klyper salt og 3 klyper pepper i en skål.
Fordel brokkolien, løken og fetaosten i paiformen, og hell over eggeblandingen. Strø over mozzarellaen, og stek paien i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl paien på en rist i noen minutter før servering.
Tomat- og koriandersalat: Finsnitt vårløken, kutt cherrytomatene i fire, kutt agurken i terninger, og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene og korianderen sammen i en skål, og vend inn litt salt, pepper og olivenolje.
Server med rømmen.
Tips! Mat til overs? Paien smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet!