Verdens beste lussekatter?
desember feires Luciadagen verden over, og i den anledning har Adam laget en supergod oppskrift på lussekatter.
Du trenger:
- 150 g smør
- 5 dl h-melk
- 50 g fersk gjær
- 1/2 g safran/gurkemeie
- 150 g sukker
- 1/2 ts salt
- 2 ts kardemomme
- ca 13 dl hvetemel
- 1 sammenvispet egg
- Rosiner til pynt
Les også: 3 tips som gir det beste pinnekjøttet
Slik gjør du: Sett ovnen på 220 grader, og kjør klar to stekebrett med bakepapir. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av melken. Ha melkeblandingen i en bakebolle og rør inn sukker, kardemomme, safran, salt og hvetemel til deigen er fast, men klissete. Hev deigen til dobbel størrelse på et lunt sted.
Ha deigen ut på bordet, og elt den godt med litt mel. Del deigen i 30 emner, og form til ca 10 cm lange pølser. Rull pølsene til en S-form. Hev lussekattene på et bakebrett med et kjøkkenhåndkle over i 15-20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, pynt med rosiner, og stek i ovnen i 6-9 minutter. Avkjøl på rist.