Adams råvareskole – Egg

Adams råvareskole – Egg

Egg. En råvare man for det meste har i kjøleskapet. Og det med god grunn. Ikke bare er egg en god kilde til protein, vitaminer og mineraler, den er også perfekt om man trenger et raskt mellommåltid som metter.

Det enkleste er selvfølgelig å bare koke eller steke et par egg, men hvorfor ikke lage en omelett? Det går kjapt, det er godt og det går an å variere den nesten i det uendelige. Dessuten er det perfekt om du vil bruke opp matrester eller grønnsaker som begynner å se litt slitne ut. Fres de grønnsakene du har lyst på i en stekepanne med litt olje. Bland sammen noen egg med et par spiseskjeer melk og hell blandingen over grønnsakene når de begynner å bli myke. Salte og pepre. Noen minutter på middels varme og vipps, du har en perfekt etter-skolen- eller treningsrett. Og i tillegg hjelper du til med å redusere matsvinnet.


Fun fact! Visste du at norske egg har mye lenger holdbarhet enn datostemplingen tilsier? Derfor kan du trygt spise egg flere uker etter at de har gått ut på dato.

Adams råvareskole er en del av Juniorkokken. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.


Siste poster

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

LES MER
Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER