Adams råvareskole – Krydder

Adams råvareskole – Krydder

Krydder er planter og frø som ofte har sterk smak og lukt, og som brukes til å sette smak, lukt og farge på rettene man lager.

Chilifrø eller chilipulver er knallrødt og veldig sterkt, anis- og fennikelfrø smaker lakris, og spisskummen smaker fredags­taco. Dette bare noen få eksempler på kryddere vi bruker mye. Et annet «krydder» vi bruker mye er salt. Salt kalles ofte et krydder fordi det brukes på samme måte som krydderne fra planteriket, men salt lages på en annen måte. Sjøsalt lages ved at man samler saltvann i et basseng, damper og høster det, og bergsalt finner man i saltgruver.


Tips! Hvis du blander sammen 2 ss spisskummen, 1 ss oregano, 1 ts røkt eller urøkt paprikapulver, 1 ts korianderfrø, ½ ts chilipulver, 1 ts salt og ½ ts pepper i en morter eller i en blender, så har du ditt eget tacokrydder!


«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.


Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER