Adams råvareskole – Vårløk

Adams råvareskole – Vårløk

Vårløk minner om purre i utseende, og om gressløk på smak.

Vårløk er egentlig små løk som blir plukket før de er fullt utvokst. Det gjør at helt fersk vårløk har en mild løksmak, og når den har stått en stund blir smaken mer intens. Vårløk kan spises rå, kokt, stekt eller grillet. Vårløk passer godt i salater, til fisk eller i en enkel omelett.

Denne litt sarte løken tåler heller ikke kulde så godt, så ikke legg den på det kaldeste stedet i kjøleskapet.


Tips! Ikke kast vårløkstilkene! Sett stilken i et glass med vann, og la vårløken vokse opp igjen. Skift vann annenhver dag, og skyll av den hvite stilken.


«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.



Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER