Adams saftige eplekake!

Adams saftige eplekake!

En god, norsk eplekake er alltid en sikker vinner – både som dessert, i kaffebesøk eller en liten godbit når du vil unne deg noe ekstra godt. Den kan serveres både varm og kald, og med godt tilbehør. Denne eplekaken er perfekt å lage dersom du har litt epler liggende. Resten av ingrediensene er nemlig typiske råvarer du har liggende hjemme!

Til eplekaken trenger du:

  • 3-4 epler, bruk helst røde
  • 180 g sukker
  • 180 g smør (romtemperert)
  • 2 egg (romtemperert)
  • 0,5 dl melk (du kan bruke laktosefri melk)
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2-3 ss kanel og sukker

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skrell eplene og fjern kjernen. Del eplene i smale båter.
  3. Rør sukker og smør sammen til en luftig blanding.
  4. Tilsett ett og ett egg, og rør godt sammen.
  5. Ha i mel og bakepulver, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
  6. Spe på med litt melk dersom røren er litt tykk.
  7. Ha røren over i en smurt kakeform 24cm i diameter, eller en mindre ildfast form.
  8. Bland sammen kanel og sukker i en skål.
  9. Dypp eplebåtene i blandinger før du plasserer dem på toppen av kaken. Strø resten av kanel- og sukkerblandingen over kaken.
  10. Stek i ovnen i ca. 30 min. Følg godt med, for kaken kan blir ferdig før. Bruk en stekepinne dersom du er usikker på når kaken er ferdig. Stikk den forsiktig inn i kaken, og la kaken stå litt lenger dersom det er deig på stekepinnen.
  11. Server kaken varm med vaniljeis eller yoghurt.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER