Agurk

Agurk

Denne runde, avlange og mørkegrønne grønnsaken, som jeg spiser året rundt i Norge, er på sitt beste om sommeren. Agurker finnes i mange ulike sorter, og det er nesten umulig å finne en man ikke liker.

Noe jeg lærte meg for mange år siden, var å knuse agurken lett med håndbaken før jeg kuttet den i skiver eller terninger. Det får det frem en helt annen og kraftigere agurksmak.


Det hvite og saftige fruktkjøttet, med den myke sprøheten og milde smaken, er også perfekt å nyte til litt lettere måltider. Siden agurken stort sett består av vann, bruker jeg den sjeldent i varme retter. Men hvis du skreller og kutter agurken i grove biter, steker bitene i meierismør, og serverer den med frisk dill, er det et godt tilbehør til salt svinekjøtt eller fet fisk.



Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER