Agurk

Agurk

Denne runde, avlange og mørkegrønne grønnsaken, som jeg spiser året rundt i Norge, er på sitt beste om sommeren. Agurker finnes i mange ulike sorter, og det er nesten umulig å finne en man ikke liker.

Noe jeg lærte meg for mange år siden, var å knuse agurken lett med håndbaken før jeg kuttet den i skiver eller terninger. Det får det frem en helt annen og kraftigere agurksmak.


Det hvite og saftige fruktkjøttet, med den myke sprøheten og milde smaken, er også perfekt å nyte til litt lettere måltider. Siden agurken stort sett består av vann, bruker jeg den sjeldent i varme retter. Men hvis du skreller og kutter agurken i grove biter, steker bitene i meierismør, og serverer den med frisk dill, er det et godt tilbehør til salt svinekjøtt eller fet fisk.



Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER