Brokkolipesto

Brokkolipesto

Om du har litt brokkoli til overs, passer det utmerket å ertsatte den vanlige basilikumpestoen med brokkolipesto. Den passer perfekt til pasta, risotto eller på smørbrødet. Du kan til og med bruke den som fyll i paprika eller i kylling. Og ikke minst som tilbehør til sesongens beste råvare – skreien.

  • 1 stor brokkoli
  • 2 ss sitronsaft
  • 1/2 dl parmesan
  • 1 dl mandler
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper


Bland alle ingrediensene i en blender til blandingen har fått en jevn konsistens. Blir pestoen for tykk, kan du tilsette mer olivenolje eller vann. Smak til med salt og pepper.


Server pestoen med nykokt pasta og lettkokt brokkoli, toppet med parmesan og basilikum. Eller bruk den på akkurat samme måte som du ville brukt en vanlig basilikumpesto.


Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER