Fastelavnsboller med bringebærkrem!

Fastelavnsboller med bringebærkrem!

I år er fastelavn og morsdagen på samme dag, og da passer det perfekt med nystekte boller fylt med deilig krem!

Ingredienser (ca. 12 boller)

  • 2,5 dl helmelk
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 egg
  • 30 g gjær
  • 1 klype salt
  • ½ ts kardemomme
  • 75 g smør

Bland alle ingrediensene (bortsett fra smøret) sammen i en bolle, og la deigen stå i noen minutter. Skjær smøret i terninger, og la det bli romtemperert. Ha smøret i deigen, litt og litt, under omrøring. La blenderen gå på laveste tempo i 3-4 minutter, og øk deretter tempoet gradvis i 1-2 minutter. La deigen heve i ca. 1,5 time. Rull deigen ut til boller, og la bollene etterheve i ca. 1 time under kjøkkenhåndkle. Pensle bollene med litt melk, og stek dem i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.

Fyll: Krem med bringebær

  • 2 dl fløte
  • 4 ss bringebærsyltetøy eller rørte bringebær

Pisk fløten til krem, og vend deretter inn bringebærsyltetøyet. Skjær bollene i to, smør et lite lag med syltetøy på bunnen, og smør bringebærkremen på lokket. Legg de to bolledelene sammen, og server!

Tips! Prøv krem med sjokolade!

  • 2 dl fløte
  • 50 g revet mørk sjokolade

Riv sjokoladen på et rivjern. Pisk fløten til krem, og vend den revne sjokoladen inn i kremen. Skjær bollene i to, og fyll dem med sjokoladekremen.

Prøv også å lag en sunn dessert som denne med sitrusfrukter: spicy-sitrusskal


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER