Frisk sitrusmarmelade

Frisk sitrusmarmelade

Prøv denne friske sitrusmarmeladen! Den kan nytes på brødskiven, til ost eller på frokostblandingen.

Til sitrusmarmeladen trenger du:

  • 4–5 klementiner
  • 2 appelsiner
  • 1 sitron
  • 1 ss hakket ingefær
  • 3,5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss potetmel
  • 5 ss sukker
  • 1 klype knust nellik (du kan også bruke malt nellik)

Slik gjør du:

Skylle klementiner og appelsiner, og skjær dem i tynne strimler. La mesteparten av skallet sitte igjen. Legg alt over i en gryte, tilsett hakket ingefær, saft fra en sitron og 3,5 dl vann, og rør godt rundt. Kok opp og la det småkoke i ca. 1 time. Rør om et par ganger underveis. Tilsett vaniljesukker, potetmel, sukker og knust nellik. La det småkoke i 30-40 min til. Rør om hver 5. minutt. Hell over på et rent glass med lokk, avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Marmeladen vil tykne mer når den blir kald.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER