Frisk urtemarinade

Frisk urtemarinade

Jeg bruker ofte ferske, grønne urter når jeg lager grillmarinader. Urter har så utrolig mye smak og aroma, og får frem smaken på fisken eller kjøttet på en delikat måte. Når jeg lager marinade til fisk, bruker jeg alltid dill og gressløk, og for å ta marinaden et steg videre, er det godt med litt estragon i. Smak og lukt deg frem i urtenes verden, og lag dine egne favorittmarinader i sommer.

Denne friske marinaden kan du bruke til å marinere både fisk, kylling eller kjøtt. For best mulig marineringsresultat, bør du helle marinaden over i en plastpose eller i en lufttett boks, ha i kjøttet, og la det ligge i marinaden over natten. Fisk trenger kun 30 minutter i marinaden.

Til 800 g fisk, kylling eller kjøtt:

  • 1 dl ferske krydderurter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sitron, gjerne økologisk
  • 1 dl smaksnøytral rapsolje
  • Pepper

Grovhakk urtene og hvitløken. Riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland sammen urtene, hvitløken, sitronskallet, saft fra sitronen, oljen og litt pepper i en skål. Ha marinaden og kjøttet i en plastikkpose, og la det marinere i kjøleskapet. Snu posen en til to ganger under marineringstiden for å sikre at marinaden dekker kjøttet godt. Tørk av oljen før grilling, da den kan dryppe ned i grillen og skape flammer.


Siste poster

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

LES MER
Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER