Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe

I dag kryr det av oppskrifter på grønnkålchips og grønnkålkimchi, men jeg vil slå et slag for suppe på grønnkål. Gjerne med kokte egg og en kryddersterk chorizopølse som tilbehør. Masse smak, nyttig, og vakker å se på.

  • 250-300 g grønnkål
  • 5 dl grønnsakskraft
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 purre
  • 2 ss olivenolje
  • 3-4 ss crème fraîche
  • salt og pepper
  • revet muskatnøtt
  • olje


Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skyll og tørk grønnkålen. Riv grønnkålen i biter, og finsnitt det grønne på purren. Kok grønnkålen og purren i det kokende vannet. Gi det hele et nytt oppkok. Sil av vannet, og avkjøl grønnsakene i kaldt vann. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett grønnkålen og purren, ha i grønnsaks­kraften, og gi det hele et oppkok. La suppen trekke i 6–8 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør inn crème fraîchen, og smak til med salt, pepper, den revne muskatnøtten og eventuelt litt saft fra en sitron. Om du ønsker en mer asiatisk smak, kan du smake til suppen med litt revet ingefær og søt chilisaus eller chili­krydder.


Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER