Hjemmelaget five spice-krydder

Hjemmelaget five spice-krydder

Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder: Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og szechuan-pepper. Krydderblandingen er mye brukt i Kina og Vietnam, og passer perfekt som rub til kylling og annet kjøtt. Her har du en oppskrift på hjemmelaget five spice-krydder.

Du trenger:

(blir ca 2 ss krydder)

  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts hel szechuan-pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt stjerneanis
  • 2 ts malt nellik

Slik gjør du:

  1. Rist fennikelfrø og pepper i en tørr stekepanne på lav til middels varme i ca 3 minutter, til aromaen fra krydderet begynner å frigjøres.
  2. Mal fennikelfrø og pepper i en krydderkvern eller morter. Kaffekvern kan du også bruke.
  3. Bland alle krydrene sammen, og oppbevar på glass med lokk.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER