Høstlig kantarellsuppe

Høstlig kantarellsuppe

Høsten er her, og ute i skogen ligger naturens eget matfat og venter på å bli plukket opp av deg. Kantareller er fantastiske til matlaging, og kanskje aller best liker vi å lage en deilig kantarellsuppe. Dersom du sitter på mye annen sopp enn kantareller, som sjampinjong eller andre sopptyper, er det ikke noe i veien for å erstatte kantarellen med det du har liggende. God blir suppen uansett!

Kantarellsuppe

Du trenger:

  • 500 g ferske kantareller
  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl eplejuice (kan byttes med hvitvin)
  • 5 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 3 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • gressløk

Slik gjør du:

Børst godt av kantarellene, skjær av bunnen av stilken, og velg ut de beste soppene. Disse legger du til side – de skal nemlig brukes som pynt på suppen til slutt.

Finhakk løken og hvitløken.

Ha kantarellene i en tørr stekepanne på middels-høy varme, og stek til soppen begynner å slippe vannet. Ta vare på litt av vannet, det kommer til nytte senere. Rør om til soppen faller sammen.

Tilsett smør, løk og hvitløk, og la dette frese til løken er brun. Tilsett deretter eplejuicen, og la den koke nesten helt inn.

Tilsett vann, buljongterning, kraften fra kantarellene og fløte, og la suppen koke i 5–6 minutter.

Kjør suppen glatt i en stavmikser eller blender. Ha suppen tilbake i kjelen, og varm den opp igjen. Smak til med salt og pepper.

Skjær «pyntekantarellene» i to og stek dem i litt olje i stekepannen i et par minutter. Hell suppen over i dype tallerkener og topp med pyntekantarellene.

Ha gjerne litt finhakket gressløk over suppen som ekstra garnityr. Server gjerne sammen med et godt brød!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER