Imponer med hjemmelaget paprikasaus til kotelettene!

Imponer med hjemmelaget paprikasaus til kotelettene!

Få ting passer bedre på grillen enn koteletter. I denne oppskriften spriter vi opp den klassiske grillretten med en ellevill paprikasaus og en supersunn byggkornsalat med brokkoli. Fyr opp grillen og kos deg!

Les også: Saftig sitronmarinert kylling med grillet asparges

Ingredienser for fire porsjoner:

  • 2 pakker svinekoteletter
  • 1 brokkoli
  • 1 pakke byggkorn
  • 1 gul løk
  • 1 pakke hønsebuljong
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 lime
  • 2 ss sitruskrydder
  • 2 paprika
  • 3 ss olivenolje
  • 4 liter vann
  • salt
  • pepper

Les også: Sunne og lette favoritter på grillen!

Slik gjør du:

  1. Kok opp 2 liter vann i en kjele. Ha byggkornet i det kokende vannet og la grynene få et raskt oppkok. Skru ned varmen og kok på svak varme under lokk i 18–20 minutter. Hell av vannet før servering.
  2. Finhakk løken. Rens og skjær paprikaen i små biter. Skrell og press det ene hvitløksfeddet.
  3. Stek løken, paprikaen og hvitløksfeddet i en kjele på middels høy varme i litt solsikkeolje til løken er blank. Tilsett 2,5 dl vann og hønsebuljong. La blandingen koke i 8–10 minutter. Kjør deretter sausen sammen med en stavmikser eller i en blender og smak til med salt og pepper. Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke mens du klargjør resten av retten.
  4. Hvis du ikke vil grille kotelettene kan du hoppe over dette punktet. Grill svinekotelettene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
  5. Stek kotelettene på middels høy varme i litt solsikkeolje i 3–4 minutter på hver side eller til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydder, litt salt og pepper.
  6. Del brokkolien i små buketter, og skrell og press det siste hvitløksfeddet. Stek brokkolibukettene på høy varme i litt solsikkeolje til de er gylne i fargen. Tilsett hvitløken og stek i et lite minutt. Bland brokkoli og hvitløk med det ferdigkokte byggkornet, og smak til med saften fra en lime, litt olivenolje, salt og pepper. Les også: Spicy koteletter med hjemmelaget potetsalat

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER