Kikerter

Kikerter

Kikerter, garbanzobønner eller dvergerter. En god garbanzobønnesalat med spanske oliven, fersk ost og solmodne tomater er noe av det beste jeg vet. Men for de fleste er kikerter kjent som hovedingrediensen i hummus og falafel.

For å få frem den jord- og nøtteaktige smaken og den kremaktige konsistensen til kikerter, pleier jeg alltid å bløtlegge eller koke tørkede kikerter i stedet for å bruke de ferdigkokte på boks. Jeg bruker bløtlagte, og ikke kokte kikerter når jeg lager falafler. Da får jeg den knasende sprø skorpen og den myke kjernen som smelter på tungen. Til en silkemyk hummus pleier jeg å koke kikertene.

En annen favoritt er krydrede, ristede kikerter som passer helt perfekt i en salat eller som snacks når du har gjester på besøk. Oppskriften finner du her.



Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER